Adwokatowa pianka na biszkopcie

Ocena przepisu

Składniki

pianka

  • śmietana 30 % 1 i 1/2 litra
  • adwokat waniliowy o,5 litra
  • żelatyna 2 łyżki
  • mleko 1/4 1/4 szklanki
  • śmietan fix 2 op

dekoracja

  • wiórki czekoladowe

Sposób przyrządzenia

Jajka utrzeć z cukrem i wymieszać z przesianymi makami z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać z olejem i wyłożyć na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piec w 160 stopniach przez ok. 10 minut.

Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i ostudzić. Schłodzona śmietanę lekko ubić i dodać śmietan -fixy. Ubijać na średnich obrotach przez minutę. Wlewać małym strumieniem adwokata cały czas miksując. Trzeba uważać, żeby za długo nie ubijać, bo się zrobi masło.

Śmietanę połączyć z żelatyną i szybko wyłożyć na zimny biszkopt. Wierzch ciasta wyrównać i posypać wiórkami czekoladowymi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 16
Wyświetlenia: 1073
Data dodania: 2012-01-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Adwokatowa pianka na biszkopcie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.