Agrestowy mus z kiwi

Ocena przepisu

Składniki

  • agrest 1/2 kg
  • kiwi 2 szt
  • woda 3/4 litra
  • skórka z cytryny 1 kawałek
  • wanilia 1/2 laski
  • cukier 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować z cukrem, wrzucić oczyszczony agrest, skórkę z cytryny, rozszczepioną wanilię. Gotować do miękkości agrestu. Kiwi obrać, jeden pokroić na plasterki, a drugi przepołowić. Przepołowione kiwi dodać do agrestu. Agrest zmiksować, przetrzeć przez sito. Dosłodzić do smaku. Schłodzić, przybrać plasterkami kiwi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1084
!ela

!ela

Data dodania: 2008-08-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Agrestowy mus z kiwi

2010-02-23 21:41:11

Pyszne jest to.

2010-02-23 15:37:52

Musi być dobre

2010-02-02 12:09:46

Bardzo dobry mus , na wierzch mozna dodac troszke bitej smietany , posypac mielonymi orzechami.

2009-01-25 18:59:06

Bradzo smaczne mozna dodac jeszcze rodzynki, a mrozonki moga byc tez tak dodalam, polecam

2009-01-18 16:27:04

Jest bardzo dobry, ale nie wiem czy z mrozonek tez mozna go robic? Moze ktos wie?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.