Ałma

Ocena przepisu

Składniki

  • jabłka 1 kg
  • cynamon lub goździki 1 g
  • kwasek cytrynowy 2 g
  • wino białe gronowe 20 dag
  • woda 800 g
  • syrop 12,5 dag

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować z syropem, przyprawami. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd, zetrzeć. Zalać na 3 godziny ostudzoną wodą z syropem i przyprawami. Przecedzić, dodać wino, kwasek cytrynowy, schłodzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1237
!Syntia

!Syntia

Data dodania: 2008-10-20

Zdjęcia

Ałma
halina#

Dodane przez:

halina

2010-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ałma

2010-02-24 21:58:25

Dziwna nazwa napoju.

2010-02-04 14:07:41

Dobry napój.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.