Antrykot marynowany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso opłukać, usunąć kość grzbietową, pokrajać na plastry wzdłuż kości żebrowych i zamarynować na 12 godz. W winie wymieszanym z łyżką oliwy z obraną i posiekaną na plastry cebulą, listkiem laurowym, tymiankiem. Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć, obsmażyć na patelni z obu stron na ostrym ogniu na oliwie, przełożyć do rondla do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1203
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Antrykot marynowany

2010-02-06 19:17:04

Kto lubi mięso to je robi na różne sposoby.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.