Aromatczny schab pieczony

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso myjemy. Szalotki obieramy i drobno siekamy. Natkę pietruszki i pędy selera drobno siekamy. Do natki i selera dodajemy oregano, tymianek, szalotki oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Płat mięsa nasączamy oliwą, obtaczamy w mieszaninie szalotki, ziół i przypraw. Odstawiamy na 10 minut. Następnie mięso układamy na ruszcie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 240 stopni c. Pod spód kładziemy tacę żaroodporną. Pieczemy 15 min. Potem obniżamy temp. Do 180 stopni c i pieczemy jeszcze przez 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika mięso solimy, owijamy w dwie warstwy folii aluminiowej, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 729
Data dodania: 2011-01-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Aromatczny schab pieczony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.