• apette.pl
  • Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką

Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster natrzeć solą, pieprzem i posypać dość grubo rozmarynem. Przyprawy przygnieść dłonią aby przykleiły się do mięsa. Usmażyć na rumiano z obu stron. Cebule obrać i pokroić w plasterki. W naczyniu do zapiekania układać na przemian cebula, mięso i tak do wyczerpania składników. Pierwszą i ostatnią musi być cebula. Mięso polać śmietaną. Ilość śmietany zależy od wielkości naczynia w którym będziemy zapiekać. Moje było małe to śmietany wlałam ok. 1/2 szklanki. Przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać przez godzinę czasu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 736
Data dodania: 2011-08-01

Zdjęcia

Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-08-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.