Babeczki cytrynowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem mikserem, na białą, puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, ciągle miksując. Sok z cytryny dodać do masy maślanej. Dodać mąkę wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 – 30 minut w temperaturze 175 – 180ºc. Po upieczeniu i ostudzeniu polukrować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 481
Data dodania: 2011-09-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babeczki cytrynowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.