• apette.pl
  • Babeczki kruche z orzechami i owocami

Babeczki kruche z orzechami i owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz Kasię zagnieść ze sobą. Wyrobić ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Foremki wysmarować olejem a następnie wykładać foremkę ciastem. Gotowe foremki umieścić w piekarniku i piec ok 20 min w temp. 180'C, aż się ładnie zarumienią. Do każdej babeczki włożyć po połówce orzecha włoskiego. Zmiksować mleko z kremem, dodać miękką Kasię i dalej miksować, aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełniać babeczki, "zatapiając" orzecha. Pomarańcze i kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dekorować babeczki owocami, posypać kolorową posypką oraz zmielonymi włoskimi orzechami. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 30
Wyświetlenia: 699
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Babeczki kruche z orzechami i owocami
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babeczki kruche z orzechami i owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.