Babeczki kruche z orzechami i owocami
Składniki
Sposób przyrządzenia
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz Kasię zagnieść ze sobą. Wyrobić ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła. Foremki wysmarować olejem a następnie wykładać foremkę ciastem. Gotowe foremki umieścić w piekarniku i piec ok 20 min w temp. 180'C, aż się ładnie zarumienią. Do każdej babeczki włożyć po połówce orzecha włoskiego. Zmiksować mleko z kremem, dodać miękką Kasię i dalej miksować, aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełniać babeczki, "zatapiając" orzecha. Pomarańcze i kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dekorować babeczki owocami, posypać kolorową posypką oraz zmielonymi włoskimi orzechami. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty