Babeczki marmurkowe

Ocena przepisu

Składniki

CIASTO

DO DEKORACJI

Sposób przyrządzenia

Jajka zmiksować z olejem i cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać bezpośrednio do masy, dodać mleko i orzechy, wymieszać. Połowę ciasta przełożyć do innej miseczki, dodać kakao, wymieszać. Foremki napełnić na przemian jasnym i ciemnym ciastem. Piec 20-25 minut w temp170-190stc. Przestudzić w foremkach, a następnie wyłożyć na deskę kuchenną. Pozostawić do ostygnięcia. Polewę połamać na mniejsze kawałki, stopić w kąpieli wodnej na małym ogniu, polać babeczki. Cukier puder przesiać, dolać tyle ciepłej wody, by powstała gęsta masa, dokładnie utrzeć. Gotowym lukrem namalować białą kratkę na zastygłej polewie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1164
Data dodania: 2010-03-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Babeczki marmurkowe

2010-03-09 02:21:28

takie babeczki to coś.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.