Babeczki ze śledziem

Ocena przepisu

Opis

Babeczki ze śledziem

Składniki

ciasto na babeczki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany, soli i proszku do pieczenia zagnieść ciasto kruche. Schłodzić ok 60 minut w lodówce. Ciasto rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Piec ok 10-15 minut. Śledzie wymoczyć i osuszyć. Dobre są też śledzie z zalewy octowej. Każdy płat zwinąć w rulonik. Ogórki i paprykę osączyć z zalewy i pokroić w słupki. Pieczarki także osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Oprószyć solą i pieprzem. Babeczki napełniać przygotowanymi składnikami. Przygotować sos ze śmietany i majonezu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać cebulę i groszek doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przygotowane babeczki podawać ze sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1233
Data dodania: 2011-05-16

Zdjęcia

Babeczki ze śledziem
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-16
Babeczki ze śledziem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Babeczki ze śledziem

2011-05-18 16:53:25

Choć nie lubię śledzia wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.