Babka czekoladowo-migdałowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ucieramy jaja z cukrem i poszatkowanym masłem. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlewamy pół szklanki mleka i całość dokładnie miksujemy. Uformowane ciasto dzielimy na połowy. Połowę ciasta mieszamy z kakaem, łyżką mleka i połową rozpuszczonej czekolady. Pozostałą część mieszamy z startymi płatkami migdałowymi i dodajemy aromat. Kilka płatków zostawiamy całych aby posłużyły jako dekoracja. Do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką wlewamy czekoladowe ciasto a następnie migdałowe. Babkę pieczemy przez niecałą godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i obsypujemy płatkami migdałowymi.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 55 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 444
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka czekoladowo-migdałowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.