Babka dwukolorowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę rozpuszczamy. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy aromat i ponownie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części jedną jasną wylewamy do formy a do drugiej - pozostałej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy na ciasto jasne i pieczemy ok 40 min w temp. 180'°C.
Gotową babkę polewamy polewą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 868
Data dodania: 2011-05-06

Zdjęcia

Babka dwukolorowa
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-06
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka dwukolorowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.