Babka gotowana

Ocena przepisu

Składniki

  • margaryna Palma 1 kostka
  • jajka 6 szt
  • cukier kryształ 1 szklanka
  • mąka tortowa 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • olejek migdałowy 1 tubka
  • bułka tarta do obsypania formy
  • masło do wysmarowania formy

Sposób przyrządzenia

Do wysokiego garnka wlałam wodę, na takiej wysokości by zakryła specjalną formę do gotowania. Następnie wodę zagotowałam. Między czasie gdy woda się gotowała, od dzieliłam żółtka od białka a białka ubiłam na sztywną pianę, kostkę palmę stopiłam w rondelku na małym ogniu. Następnie po stopieniu ostudziłam. Wszystkie składniki połączyłam razem na koniec dodając żółtka jaj. Na koniec formę wysmarowałam masłem oraz obsypałam bułką tartą i przelałam masę. Formę wstawiłam do garnka z wodą i gotowałam 1 godzinę 10 minut. Ostudzoną babkę polałam czekoladową gotową polewą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 400
Data dodania: 2012-07-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka gotowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.