Babka kakaowo-cytrynowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać kakao, do drugiej otartą skórkę z cytryny. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ciasto jasne wyłożyć do formy, następnie wyłożyć ciasto ciemne, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godz.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 650
Data dodania: 2011-01-31

Zdjęcia

Babka kakaowo-cytrynowa
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka kakaowo-cytrynowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.