Babka kawowa z migdałami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ucieramy pokruszone masło z cukrem pudrem, wbijamy żółtka, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na końcu dodajemy drobno posiekane migdały. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli łyżką do masy i mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy przez około 55minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni Celsjusza.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 55 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 481
Data dodania: 2011-07-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka kawowa z migdałami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.