Babka malinowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ucieramy margarynę z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Mieszamy mąkę z kisielami, solą i proszkiem do pieczenia. Ciągle ucierając masę dodajemy zapach waniliowy, oraz mieszankę z mąkami. Po wymieszaniu składników przelewamy ciasto do formy wysmarowanej olejem. Pieczemy w 180 stopniach trzy kwadranse. Po ostudzeniu dekorujemy malinami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 425
Data dodania: 2012-05-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka malinowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.