Babka migdałowa

Ocena przepisu

Składniki

do formy

Sposób przyrządzenia

Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Do masy dodajemy maki wymieszane z proszkiem, oraz obrane ze skórki i zmielone migdały. Na koniec dodajemy rodzynki. Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do formy masą i pieczemy 45 minut w 170 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1390
Data dodania: 2009-07-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Babka migdałowa

2010-02-20 15:26:06

Uwielbiam je babka migdałowa ;P

2010-02-20 15:25:05

Uwielbiam je babka migdałowa ;P

2010-02-18 00:19:18

Na pewno jest dobra.

2010-02-18 00:18:13

Na pewno jest dobra.

2010-02-06 14:17:40

wyśmienite
!Kamila#

!Kamila

2009-09-01 19:29:35

jak myslicie... czy gdy migdały zastapie orzechami to z powodzeniem wyjdzie babbka orzechowa czy nie?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.