Babka Moniki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Godzinę wcześniej wyjmujemy składniki żeby miały temperaturę pokojową. Masło ucieramy ze szczyptą soli, cukrem na puch. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku, mieszamy z masa. Ucieramy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy mleko, miksujemy. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Wrzucamy rodzynki, mieszamy. Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą, formy do 3/4 wysokości, pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Polewę rozpuszczamy w wodzie, polewamy po babce, posypujemy kolorową posypką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 16
Wyświetlenia: 1363
Data dodania: 2011-04-25

Zdjęcia

Babka Moniki
LASER#

Dodane przez:

LASER

2011-04-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka Moniki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.