Babka orzechowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy włoskie mielimy. Żółtka oddzielamy od białek, ubijamy pianę z białek. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, orzechy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy i przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy. Pieczemy około godziny w temp. 180*c. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę polewamy białą polewą czekoladową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu, dowolnie dekorujemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 887
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Babka orzechowa
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-01-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka orzechowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.