Babka podpita

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając, wbijamy po żółtku. Dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszając, wsypać kakao, wiórki czekoladowe, wlać rum oraz wino.

Białka (najlepiej schłodzone) ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodawać do masy, delikatnie mieszając. Formę z kominkiem posmarować masłem i wysypać bułką tartą.

Przełożyć ciasto. Piec ok. 80 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1404
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka podpita

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.