Babka w polewie czekoladowej

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Polewa

  • czekolada gorzka 150 gr
  • olej 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia, odstawić.
Do osobnej miski wkroić miękką margarynę, wsypać oba cukry, dodać aromat i utrzeć mikserem na gładką masę. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku. Pod koniec stopniowo wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać migdały i rodzynki, dokładnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 st.C. Formę babkową wysmarować margaryną, przełożyć ciasto. Piec ok. 70 min. (do tzw suchego patyczka)
Po upieczeniu babkę ostudzić. W między czasie rozpuścić czekoladę z dodatkiem oleju. Po wyłożeniu babki z formy, polać czekoladą.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 384
Data dodania: 2012-05-30

Zdjęcia

Babka w polewie czekoladowej
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka w polewie czekoladowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.