Babka z kruszonką

Ocena przepisu

Składniki

kruszonka

Sposób przyrządzenia

Do miski wsypujemy 4 szklanki mąki, dodajemy pokruszone drożdże oraz mleko. Następnie dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy, wlewamy olej oraz wsypujemy resztę mąki. Ciasto dokładnie wyrabiamy, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce. Rodzynki moczymy w wodzie, odciskamy. Następnie ciasto wyrabiamy mikserem, dodajemy rodzynki, delikatnie mieszamy. Przygotowujemy kruszonkę: składniki kruszonki zagniatamy, a następnie zamrażamy. Ciasto wykładamy do wyłożonej pergaminem blachy, na wierzch ścieramy kruszonkę na tarce o grubych oczkach. Całość pieczemy około 45 minut w temp. 180*c.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 715
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Babka z kruszonką
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka z kruszonką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.