Babka z rodzynkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Utrzyj miękką margarynę z cukrem na pulchną masę. Nie przerywając ucierania dokładaj po 1 całym jajku i po łyżce maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz solą. Wlej do masy odmierzone porcje sherry i rumu, dodaj cynamon i gałkę muszkatołową, wymieszaj. Na koniec dodaj rodzynki, wcześniej opłukane, dobrze odsączone i odtoczone w mące. Przełóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy babkowej, piec około godziny w temp 180stc. Przygotuj lukier, ucierając na gładką masę cukier puder z 2 łyżkami wody. Następnie za pomocą pędzelka polukruj babkę.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 947
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka z rodzynkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.