Babka ziemniaczana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do boczku na patelnię, całość podsmażyć. Do głębokiego talerza wbić jaja i roztrzepać widelcem, odstawić.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Do miski z ziemniakami dodać uprzednio podsmażony boczek z cebulką, roztrzepane jaja, wsypać mąkę i doprawić przyprawami: kucharkiem, majerankiem, czosnkiem i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ziemniaki. Piec przez ok. 50 min.
Upieczoną babkę podawać ze śmietaną lub okraszoną cebulką z boczkiem.

Smacznego!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 530
Data dodania: 2012-02-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka ziemniaczana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.