Bakaliowe babeczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę siekamy z przesiana mąką, wbijamy żółtka, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i wyrabiamy ciasto które schładzamy w lodówce. Ciastem wylepiamy foremki wysmarowane masłem i oprószone mąką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na rumiany kolor. W międzyczasie przygotowujemy masę orzechową. Na suchej patelni prażymy orzechy, studzimy i mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i posiekanym masłem, dodajemy orzechy i rum po czym mieszamy całość. Masą wypełniamy babeczki. Wierzch dekorujemy bakaliami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 35 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 538
Data dodania: 2011-07-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bakaliowe babeczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.