Bakaliowiec na waflach

Ocena przepisu

Składniki

  • wafle kwadratowe 4 szt
  • jajka 5 szt
  • cukier 1 szkl
  • suszone śliwki 5 dkg
  • rodzynki 10 dkg
  • orzechy pokrojone 10 dkg
  • masło 200 g
  • kakao 2 łyżki
  • herbatniki szkolne 4 paczki

Sposób przyrządzenia

Śliwki moczyć przez kilka godzin w wodzie, a następnie pokroić na drobne kawałki. Herbatniki pokruszyć, może być przy pomocy wałka. Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę.
W osobnej misce utrzeć masło, i dodawać stopniowe do niego masę jajeczną, utrzeć na gładką masę. Pod koniec ucierania dodać kakao i chwilę jeszcze ucierać. Następnie wsypać resztę składników śliwki, rodzynki, orzechy i herbatniki i lekko wymieszać łyżką. Gotową masą smarujemy wafle i układamy warstwami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 552
Data dodania: 2011-05-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bakaliowiec na waflach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.