Bakłażan zapiekany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bakłażana umyć, pokroić wzdłuż na plastry, posolić i odstawić.

Pierś kurza zmielić blenderem i wrzucić na rozgrzany olej. Dodać paprykę ostrą, czosnek granulowany, pieprz i sól. Smażyć na małym ogniu. W międzyczasie pokroić cebulę i dodać do mięsa.

Plastry bakłażana opłukać z soli i osuszyć.

W naczyniu do zapiekania układać naprzemiennie plaster bakłażana, mięso z cebulą, plaster bakłażana, mięso...
Wierzch posypać porwaną mozarellą i serem żółtym.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1797
Data dodania: 2008-11-14

Zdjęcia

Bakłażan zapiekany
xell#

Dodane przez:

xell

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażan zapiekany

2010-05-18 08:32:03

Bakłażany mają swój specyficzny smak, który nie każdy lubi, dlatego sztuką jest jego doprawienie. Chętnie wypróbuję ten przepis.
!Nana#

!Nana

2009-06-29 08:48:26

Baklazan sam w sobie bardzo smaczny, ale mozna dodac jeszcze do tego oregonu, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.