Bakłażanowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bakłażany umyć, ułożyć na ruszcie nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc. Upieczone bakłażany owinąć pergaminem lub folią pozostawiając do ostygnięcia. Ostrożnie obrać ze skórki. Miąższ posiekać jak najdrobniej, włożyć do donicy. Cebule i czosnek, obrać, opłukać. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą, dodać do bakłażanów. Cebulę drobno posiekać, lekko posiekać, lekko oprószyć solą i cukrem, skropić sokiem z cytryny lub winnym octem, wsypać do donicy z bakłażanami. Ucierać przez kilka minut mieszaninę z warzyw, dodając po trochu oliwę. Sałatkę wymieszać z zielona pietruszką i drobno pokrojonymi jajkami na twardo. Przyprawić solą, pieprzem, cystyną i odrobina cukru. Gotową sałatkę wyłożyć do szklanej salaterki, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. Dobrze oziębić. Podawać z pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 739
Data dodania: 2010-05-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażanowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.