Bakłażany nadziewane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bakłażany myjemy, odcinamy czubki od strony korzonka, obieramy, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki łyżką, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, curry, polewamy delikatnie oliwą, pieczemy. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Cebulę obieramy, drobno siekamy, smażymy z odrobiną soli do miękkości, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, selera i koper. Cebulą napełniamy bakłażany, układamy na półmisku, podajemy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 815
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażany nadziewane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.