Bakłażany z fasolką

Ocena przepisu

Składniki

  • bakłażan 1 kg
  • fasola szparagowa (może być konserwowa) 500 g
  • cebula 2 szt
  • olej sojowy 50 g
  • mąka 1 łyżka
  • pasta pomidorowa 2 łyżki
  • tymianek 1 łyżeczka
  • sól

Sposób przyrządzenia

Bakłażany obrać ze skórki i pokrajać na plastry. Pokrajaną na plastry cebulę przesmażyć na oleju, dodać mąkę i lekko zrumienić. Wlać pół szklanki zimnej wody wymieszanej z pastą pomidorową i zagotować. Włożyć obrane bakłażany i gotować 30 min. Na bardzo małym ogniu, dodając na kilka minut przed zakończeniem gotowania fasolkę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 716
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażany z fasolką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.