Bananowa słodycz

Ocena przepisu

Składniki

  • banany obrane 3 szt
  • masło rozpuszczone 2 łyżki
  • brandy 1 łyżka
  • cukier brązowy 3 łyżki
  • sos czekoladowy
  • starta czekolada 2 łyzki
  • bita śmietana
  • truskawki

ZALEWA CZEKOLADOWA

  • gorzka czekolada- kawałki 250 g
  • masło 20 g
  • esencja waniliowa 1 krople
  • śmietana kwaśna 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Rozgrzej piekarnik do temp 180stc. Ułóż całe, obrane banany w naczyniu żaroodpornym. Połącz rozpuszczone masło z brandy i brązowym cukrem. Mieszaj tak długo, aż cukier całkiem się rozpuści. Polej banany masłem i włóż do piekarnika na 10 minut. Jeżeli wolisz gotować w kuchence mikrofalowej, włóż banany do naczynia, polej masłem i gotuj 3 minuty w najwyższej temperaturze. Zalewa: rozpuść czekoladę nad garnkiem z gorącą wodą, a następnie wmieszaj do niej masło. Zdejmij z garnka, dodaj wanilii śmietanę. Jeżeli wolisz gotować w mikrofalówce, zmieszaj czekoladę z masłem i wanilią w misce i wstaw do kuchenki na 1-2 minuty. Mieszaj, aż czekolada całkiem się rozpuści. Dodaj śmietanę. Wlej rozpuszczona czekoladę do naczynia, na którym będziesz podawać banany. Delikatnie przełóż banan do naczynia, polej go niewielką ilością masła. Na wierzchu ułóż bita śmietanę, startą czekoladę i truskawki. Podawaj na ciepło.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 806
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bananowa słodycz

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.