Banany w rumie

Ocena przepisu

Składniki

  • banany 6 szt
  • cukier 4 łyżki
  • maslo 2 łyzki
  • limonki 2 szt
  • lody waniliowe 1/2 litra
  • olejek rumowy kilka kropli

Sposób przyrządzenia

Banany kroimy wzdłuż na połówki, miejsca przecięcia smarujemy sokiem z 1 limonki. Pieczemy na rozgrzanym grillu skórką do dołu przez 4 minuty. W garnuszku roztapiamy 2 łyżki masła, dodajemy cukier, olejek rumowy i sok z pozostałych 2 limonek. Gotujemy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia. Pozostałym masłem smarujemy przecięcia bananów i przewracamy je na grillu. Pieczemy jeszcze ok. 4 minuty, aż nabiorą koloru złotobrązowego. Podajemy polane sosem rumowym, z gałką lodów waniliowych.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 635
Data dodania: 2010-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Banany w rumie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.