Baranina z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso pokrajać na kawałki, obtoczyć w mace i zrumienić na tłuszczu w rondla o grubym dnie, następnie dodać pokrajane cebule i również dobrze przyrumienić. Mięso zalać tak, aby woda je przykryła, dodać roztarty ze solą czosnek, tymianek, liść laurowy, sól, kilka ziaren pieprzu, gotować przynajmniej 90 minut. Dodać obrane, opłukane i pokrojone ziemniaki na grube plastry i w razie potrzeby dodać trochę wody, gotować jeszcze z 30 minut. Podawać potrawkę na gorącym półmisku, posypane posiekaną nacią pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 870
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Baranina z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.