Bardzo miękkie pierniczki

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka pszenna 3-4 szklanki
  • miód 1 szklanka
  • margaryna 1/2 kostki
  • jaja 2 sztuki
  • przyprawa piernikowa 1 opakowanie
  • soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • polewa czekoladowa 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Płynny miód i pół kostki margaryny rozpuszczamy w rondelku. Garnek zdejmujemy z ognia, wbijamy jaja i wsypujemy mąkę przesianą z przyprawą piernikową oraz sodą oczyszczoną. Wyrabiamy ciasto, zawijamy je w folię i wstawiamy na godzinę zegarową do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy foremkami ciasteczka. Pierniczki układamy na blasze wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy do 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostudzone pierniczki polewamy polewa czekoladową przyrządzoną według instrukcji z opakowania. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Czas pieczenia: 10 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 642
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bardzo miękkie pierniczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.