Barszcz biały z kiełbasą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kiełbasę oraz obraną marchew wrzucić do garnka z gotującą się wodą, wlać zakwas. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki i dodać do wywaru. Gotować przez 15-20 minut po czym przyprawić majerankiem, solą, pieprzem oraz liściem laurowym. Dodać zmiażdżony czosnek. Zupę należy gotować na małym ogniu regularnie mieszając.

W szklance rozrobić śmietanę z kilkoma łyżkami zupy, wymieszać i zabielić nim wywar. Jeszcze przez kilka minut gotować. Rozlewać do głębokich talerzy i podawać do stołu.

Można podawać posypaną natką pietruszki lub koprem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 455
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz biały z kiełbasą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.