Barszcz czerwony

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki umyć, 3 sztuki obrać i wrzucić pokrojone do garnka. Dodać liście, ziele angielskie, sól, pieprz i ząbki czosnku i majeranku. Całość gotujemy ok. 2h. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy jeszcze do smaku wg uznania.
Gotujemy dalej jeszcze chwilkę, zdejmujemy z gazu i trochę studzimy. Do lekko przestudzonego dodajemy surowego startego buraka, uzyskamy wtedy bardziej intensywny kolor jak widać na zdjęciu.
Przed podaniem oczywiście podgrzewamy, ale uwaga nie gotujemy – to ważne!
Barszcz przecedzamy przez sitko i podajemy z czym kto chce, np. uszkami, sam lub pasztecikami czy krokietami.
Barszcz idealny także na Wigilię - polecam
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 3737
!JolaZak

!JolaZak

Data dodania: 2008-09-05

Zdjęcia

Barszcz czerwony
!JolaZak#

Dodane przez:

!JolaZak

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz czerwony

2010-02-25 19:25:51

Bardzo lubię barszcze i polecam.
!liszka#

!liszka

2008-10-06 18:24:53

barszczyk idealny na wigilie, nie tylko z uszkami ale tez z grochem mniam mniam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.