Barszcz czerwony

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki ugotować bez obierania. Następnie ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę oczyścić, zalać wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Po 10 minutach dodać obrane i pokrojoną w kostkę ziemniaki. Jak ziemniaki będą miękkie dodać pokrojone buraczki. Po 2 minutach dodać sól i pieprz, przyprawę do smaku, oraz śmietanę. Można posypać koperkiem prze4d podaniem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 442
Data dodania: 2012-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz czerwony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.