Barszcz czerwony zabielany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki obrać i pokroić w plasterki lub półplasterki. Bulion zagotować i dodać do niego plasterki buraków, sok z cytryny, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Całość gotować przez kilka minut, następnie przecedzić. Barszcz zagotować, dodać do niego zakwas buraczany i zabielić śmietaną. Następnie barszcz doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 519
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Barszcz czerwony zabielany
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz czerwony zabielany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.