• apette.pl
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą. Dodać buraki (umyte, obrane, opłukane) starte na tarce o grubych oczkach. Razem gotować około 40 minut, wywar odcedzić, uzupełnić gorącą wodą (lub wcześniej ugotowanym wywarem mięsnym).
Śmietanę rozmieszać z mąką, rozrzedzić gorącą zupą, wlać do całości i zagotować. Ogórki i jabłka umyć, obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku, dodać liść laurowy i zagotować.
Ziemniaki ugotować osobno, rozłożyć na talerze, podzielić na kawałki, zalać gorącą zupą i posypać pokrojoną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 850
Data dodania: 2011-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.