Barszcz po szlachecku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Polędwicę, boczek oraz kiełbasę zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, następnie usuwamy szumowinę. Dodajemy oczyszczoną włoszczyznę, listki laurowe, czosnek oraz ziele angielskie. Gotujemy przez godzinę, następnie wyjmujemy wędliny i marchewkę, kroimy na kawałki. Następnie wywar przecedzamy, łączymy go z zakwasem, dodajemy pokrojone wędliny. Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, zaprawiamy śmietaną, doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem. Podajemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 771
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz po szlachecku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.