Barszcz z uszkami

Ocena przepisu

Opis

Z ostatnich świąt BN :)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki ugotować, lub upiec. Ostudzić i zetrzeć.

Przełożyć do garnka, dodać utartą marchewkę, zalać woda i gotować 10 minut. W międzyczasie dodać przyprawy - liść i ziele. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Usmażona cebulkę dodać do barszczu.
Jak zmięknie marchewka, dodać do barszczu kwas buraczany, sól, pieprz i maggi.

Uszka ugotować w barszczu lub oddzielnie - w osolonym wrzątku. Podawać od razu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2150
Data dodania: 2009-01-26

Zdjęcia

Barszcz z uszkami
jadwiga#

Dodane przez:

jadwiga

2009-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz z uszkami

2010-02-25 19:27:55

Bardzo lubię barszcze i polecam.

2010-02-09 00:21:00

Co roku na Wigilię zajadam się nim.
!Roskolnikow#

!Roskolnikow

2009-07-16 07:37:57

Dokładnie Wana. Wigilia bez barszczu to jakaś pomyłka.
Ale wracając do przepisu.
Przygotowując barszcz na wigilię musimy ukisić buraki, niestety barszcz tak przygotowany będzie słodkawy i nie będzie miał takiego pysznego kwaśnego podsmaczku (hm dziwne słowo ten podsmaczek :)
!Wana#

!Wana

2009-03-01 18:03:40

Jest super bez tego dania nie ma wigili. Ale mozna dodac szczypiorku drobno posiekanego i tez jest smaczny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.