Barszcz z uszkami inaczej ;)

Ocena przepisu

Składniki

uszka

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę obrać, umyć, zalać pięcioma szklankami wody, dodać przyprawy i sól. Gotować pół godziny. Buraki obrać, zetrzeć, zalać dwoma szklankami wody, gotować dwadzieścia minut. Odstawić na trzy godziny, przecedzić. Dodać do wywaru grzybowego i warzywnego, koncentratu. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Przed podaniem mocna podgrzać.
Uszka: grzyby zalać dwoma szklankami wody, odstawić na dwie godziny, ugotować, osączyć, posiekać. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na maśle, dodać grzyby, smażyć kilka minut razem. Gdy przestygnie taka masa, dodać do tego bułkę tartą, jajko, doprawić solą oraz pieprzem. Z mąki, jajka, soli i letniej wody zrobić ciasto. Rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy z nich nałożyć łyżeczkę farszu. Zlepiać boki na trójkąty. Uszka wrzucić do osolonego wrzątku, gotować trzy minuty do wypłynięcia.
Uszka ułożyć na talerze i zalać barszczem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 2944
!Marta :)

!Marta :)

Data dodania: 2008-06-27

Zdjęcia

Barszcz z uszkami inaczej ;)
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-09-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz z uszkami inaczej ;)

2010-02-25 19:28:27

Bardzo lubię barszcze i polecam.

2010-02-20 15:26:43

Ciekawy przepis.

2010-02-09 00:21:33

Znakomity barszcz, nic dodać, nic ująć.
!Sera#

!Sera

2009-03-03 09:43:50

Polecam zrobic bo teraz jak zrobilam pierwszy raz to ciagle robie i dodaje jeszcze drobno posiekanej bazylii, szczypiorku, czabru. Polecam

2009-01-18 19:57:08

A pewnie ze jest super, smakuje jak zaden inny, polecam zrobic nie tylko na swieta.
!pipi#

!pipi

2008-11-01 19:40:08

wygląda to ciekawie może zrobię

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.