Barszczyk czerwony Roberta

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki myjemy, oczyszczamy, wkładamy do osolonej wody, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce do warzyw. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy, dodajemy pokrojoną kiełbasę. Mięso kroimy w kostkę, zalewamy wywarem gotujemy, dodajemy buraki, kiełbasę z cebulą. Do śmietany dodajemy mąkę, wlewamy do zupy. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, podajemy. Do smaku możemy również doprawić kwasem buraczanym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 489
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Barszczyk czerwony Roberta

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.