• apette.pl
  • Befsztyk z polędwicy wołowej w cieście naleśnikowym

Befsztyk z polędwicy wołowej w cieście naleśnikowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso pokrajać na kawałki, lekko rozgnieść dłonią, posypać pieprzem. Mąkę dobrze wymieszać z mlekiem i żółtkami a gładką masę, dodać roztarty czosnek i majeranek, wymieszać ze sztywną pianą, posolić. Zanurzyć befsztyki w cieście, dokładnie je nim pokrywając i smażyć na bardzo oliwie do ładnego zrumienienia się ciasta z obu stron. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 611
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Befsztyk z polędwicy wołowej w cieście naleśnikowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.