Befsztyki z pieprzem

Ocena przepisu

Składniki

  • polędwica wołowa 75-80 dag
  • pieprz 1 łyżka
  • oliwa lub olej sojowy 4 łyżki
  • masło 3 dag
  • białe wytrawne wino 2 łyżki
  • sól

Sposób przyrządzenia

Pozbawione błon i opłukane mięso pokrajać na 6 równych plastrów, uformować befsztyki, posmarować oliwą z obu stron, posypać obficie pieprzem i przygnieść ręką. Smażyć na rozgrzanej oliwie 4 min. Z każdej strony, zdjąć z patelni, posolić dopiero po usmażeniu i trzymać w cieple. Do pozostałej na patelni oliwy dodać masło, wlać wino i zagotować. Befsztyki ułożyć na rozgrzanym półmisku i polać sosem z patelni. Podawać z frytkami i sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 547
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Befsztyki z pieprzem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.