Bezy z jaj

Ocena przepisu

Składniki

  • białko 4 szt
  • sól szczypta
  • cukier 125 g
  • śmietana kremówka bita 300 ml
  • cukier kryształ 125 g

Sposób przyrządzenia

Przygotuj blachy do pieczenia, wyłożyć pergaminem, ubić białka z jaj z szczyptą soli na sztywna piane, stopniowo dodawać cukier kryształ cały czas ubijając aż piana będzie błyszczała. W między czasie dosypywać biały cukier. Aż piana będzie gęsta i sztywna. Piane przełożyć do rękawa piekarskiego z końcówką gwiazdka o wielkości ok 2 cm powyciskać na wcześniej przygotowana blachę piec w 120'c 1, 5 h lub do chwili gdy nabiorą jasno żółtej barwy. I będą odchodzić z pergaminu wyłączyć piekarnik i zostawić na całą noc
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 26
Wyświetlenia: 661
Data dodania: 2011-12-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bezy z jaj

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.