Biała kiełbasa z jałowcem

Ocena przepisu

Składniki

  • biała kiełbasa 6 kawałków
  • czerwone jabłka 3 szt
  • cebula 1 szt
  • ziarna jałowca 4-5 szt
  • wytrawne białe wino 1/2 szkl
  • listek laurowy 2 szt
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzenia

Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kiełbasę, chwilę podsmażamy. Następnie podsmażoną kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu, który pozostał, podsmażamy cebulę, dodajemy do kiełbasy. Dodajemy też jabłka, jałowiec, listki laurowe, oprószamy solą oraz pieprzem, podlewamy winem. Pieczemy 25 minut w temp. 190*c.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1115
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biała kiełbasa z jałowcem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.