Biała masa do wafla

Ocena przepisu

Składniki

  • woda pół szklanki
  • masło 1 kostka
  • cukier 1 szklanka
  • olejek śmietankowy 4-5 kropli
  • mleko w proszku pół kg

Sposób przyrządzenia

Wodę wlej do rondla, dodaj masło i cukier. Zagotuj i przestudź a gdy będzie przestudzone dodaj kilka kropli (5-6) olejku śmietankowego (lub waniliowego) i mleko w proszku i bardzo dokładnie wymieszaj aby nie było grudek. Gotową masą przekładaj wafle i mocno dociśnij.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 11
Wyświetlenia: 370
Data dodania: 2011-12-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biała masa do wafla

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.