Bigos staropolski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby namoczyć dzień wcześniej, zagotować kapustę, dodać grzyby z wodą w której się moczyły,pokrojone mięso, liście laurowe i ziarna przypraw. Postawić na małym ogniu i gotować do miękkości. Dołożyć pokrojone w kostkę kiełbasę i czosnek, przyprawić. Boczek pokroić w kostkę i zasmażyć z cebulą. Dodać do kapusty,wrzucić śliwki, wymieszać, zagotować.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 1921
Data dodania: 2008-12-08

Zdjęcia

Bigos staropolski
monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-12-28
Bigos staropolski
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Bigos staropolski

2010-02-23 13:35:19

Po prostu dobre jedzenie.
!Wienio#

!Wienio

2009-03-23 22:57:45

Bardzo polecam dodac drobno posiekanej bazylii, grzybki, kminku i jest naprawde jeszcze lepsze, polecam...
!Kasiulka#

!Kasiulka

2008-12-08 12:12:22

Szukałam takiego przepisu w moich starych gazetach i nic, a tu w internecie proszę super przepisik, dzięki wielkie bo niebawem mam imieniny i się nada idealnie ten przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.