Biszkopt przekładany

Ocena przepisu

Składniki

dekoracja

  • śmietanka 30% 250 ml
  • cukier 50 g

Sposób przyrządzenia

Z jajek oddzielamy białka i ubijamy je z cukrem, dodajemy do nich żółtka.

Mąkę, mąkę ziemniaczaną proszek do pieczenia i kakao mieszamy razem i dodajemy do ubitych jajek.

Pieczemy około 25 minut.

Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystygnięcia.
Przekrawamy na pół i przekładamy warstwą dżemu.

Śmietankę ubijamy z cukrem aż do uzyskania dość dużej gęstości.

Wierzch biszkoptu dekorujemy ubitą śmietaną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 25 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 732
Data dodania: 2011-06-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt przekładany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.